Ékszerek

A szilikát medálok energetikai ápolása

By 2020.02.12.május 16th, 2020No Comments

Az energetikai ápolás menete:

A kövek, medálok energetikaitisztításához legkönnyebben folyó vagy csapvíz alá tartsuk, majd koncentráljunk és kérjük, hogy engedjenek ki magukból minden felvett, hordozott energiamintát, ami nem szolgálja az érdekeinket. Fizikálisan is legfeljebb vizes átöblítést igényel, az ásványok miatt tartózkodjunk a vegyszeres tisztítástól.

A vizes tisztítás után itassuk fel a vizet puha ronggyal, de ügyeljünk rá hogy ne dörzsöljük, elkerülve ezzel az apróbb részek esetleges letörését.

Az energetikai töltéshez a föld elemű ásványokat javasolt kristályágyon (ametiszt, hegyikristály) tölteni, vagy szűrt napfényre kitenni, esetleg fák, virágok, energetikai területek közelébe tenni.

A kristályos szerkezetű ásványok érzékenyek a napra, így a rózsakvarcot, ametisztet valamint az opálokat tartsuk távol az erős naptól, mert veszíthetnek színükből. Ezeknél az ásványoknál javasolt például a telihold fényénél tölteni a köveket. Szintén alkalmas még a kristályágyas- valamint füstölővel, gyertyával való töltés is.

A medálokat tartsuk távol a közvetlen erős, tartós hőtől. Nagy melegben előfordulhat az anyag lágyulása, ilyenkor nem kell megijedni, ez nem eredményez törést vagy széthullást, viszont ilyenkor tartózkodjunk a medálok erősebb nyomogatásától. Az anyag visszanyeri eredeti keménységét.

 

Kapcsolódás:

A medállal és annak energetikájával érdemes első körben meditáció során kapcsolódni és megfigyelni, mely fizikai és energetikai területeinkre hat elsősorban. Ha hirtelen reakciót tapasztalunk, ne ijedjünk meg, ez csak a szervezet adott válaszreakciója. Ilyenkor érdemes a medált rövidebb időtávokban rendszeresen alkalmazni és oldódni fog a kezdeti erős „negatív” hatás. Ez mind csak tisztulási folyamat.